Scroll down
Bizden...

Haberler

İşverenler İçin KVKK Eğitim Programı (Ocak 2020)

30 OCAK 2020 İŞVERENLER İÇİN KVKK EĞİTİM PROGRAMI (İşveren ve İnsan Kaynakları Perspektifinden UYGULAMALI EĞİTİM)

HEMEN BAŞVUR!

30 OCAK 2020 EĞİTİM PROGRAMI

09.00 – 09.30

Kayıt ve tanışma

09.30 – 12.30

 

Coffee Break

İkram

İŞVERENLER AÇISINDAN KİŞİSEL VERİLERİN GİZLİLİLİ (KVKK)

  • Kişisel veri nedir? Neden önemlidir?
  • Veri işleme nedir, neleri kapsar?
  • Kişisel verilerin işlenmesinde geçerli ve hukuki nedenler nelerdir?
  • Çalışanlar ve müşterilerin verileri kişisel veri kapsamına girer mi?
  • Kişisel Verilerin Gizlililiği Kanunu (KVKK) işverenler açısından ne getiriyor?
  • İş Kanunu ve KVKK (Çatıştıkları ve birbirini tamamladıkları hükümler)
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve KVKK (Çatıştıkları ve birbirini tamamladıkları hükümler)
  • 5510 sayılı SGK Kanunu ve KVKK (Çatıştıkları ve birbirini tamamladıkları hükümler)
  • Türk Ceza Kanunu açısından kişisel verilerin önemi nedir?
  • Neden KVKK’ya ihtiyaç duyuldu? Kurul neden kuruldu? Hangi amaçları var?
  • İşe alım ve iş görüşmeleri sırasında işlenen kişisel veriler nelerdir?
  • KVKK’da işveren yükümlülükleri neler?
  • VERBİS’e nasıl kayıt olunur?
  • VERBİS’e kayıt olurken işverenlerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?
  • VERBİS’e yapılacak güncelleme ve bildirimler nelerdir?
  • Kişisel verileri işlemek için HUKUKA UYAR VE GEÇERLİ NEDEN nedir?
  • Sağlık ve güvenlik verileri
  •  Veri Sahibi, Veri Sorumlusu, Bilgi İşlem Personeli ne demektir?
  • Alınması gereken teknik ve bilimsel tedbirler neyi kapsar?
  • Özel Nitelikli Kişisel Verinin önemi ve kapsamı nedir?
  • Yurtdışına veri aktarma ile ilgili hususlar nelerdir?
  • Kişisel verilerin işlenmesi ne demektir? Neleri kapsar?
  • KVKK yüzünden çıkabilecek İdari Para Cezaları Nelerdir?
  • KVKK nedeniyle hapis cezaları ne kadardır? Hapis cezası almamak için neye dikkat etmeliyiz?
  • KVKK riskleri (para cezası veya hapis cezası) başka bir firmaya (taşerona) devredilebilir mi?
  • KVVK idari para cezalarına nasıl itiraz edilir? İtiraz cevaplarına karşı nasıl İdari mahkemesinde dava açılır?
  • KVVK para cezası çıkmaması için ipuçları nelerdir?
  • KVVK İdari para Cezalarının Taksitlendirilmesi, Yapılandırılması, Peşin Ödeme İndirimleri
  • ALT İŞVERENLERİNİZİN veri işlemesinden sorumluluğunuz nedir?
  • KVKK denetimleri nasıl yapılacak, hangi müfettişler gelecek?

12.30 – 13.30

Öğle Yemeği Arası

13.30 – 17.30

Csoffee Break

İkram

KVKK UYGULAMA ÖRNEKLERİ (İŞVERENLERE VE İK’YA ÖZEL ÖRNEKLER)

  • Örneklerle kişisel veriye girenler ve girmeyenler
  • KVKK belgeleri uygulama örnekleri
  • ÖRNEK OLARAK VERBİS kayıt yaptırma
  • Görüntülü ve sesli kayıtların veri işlemesi
  • Kişisel Veri İşlenmesi Onay Formu ÖRNEK HAZIRLAMA
  • Müşteriler için BİLGİLENDİRME ve RIZA formlarında dikkat edilmesi gerekenler
  • Çalışanlar için BİLGİLENDİRME ve RIZA formlarında dikkat edilmesi gerekenler
  • İş sözleşmelerinin güncellenmesi ÖRNEK HAZIRLAMA
  • KVVK’lı İş başvuru formu ve İş Sözleşmesi HAZIRLAMA ÖRNEĞİ
  • Bilgilendirme ve Onam Metni ÖRNEK HAZIRLAMA
  • Web Sitesi formu ÖRNEK HAZIRLAMA
  • İtiraz ve Talep Formu ÖRNEK HAZIRLAMA
  • BELGE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUSLAR
  • KVKK’nın kurumsal yazılımlara (ERP, CRM) etkisi
  • Kişisel Veri Envanteri ÖRNEK UYGULAMA
  • Kişisel verilerin imha edilmesi, silinmesi ve anonimleştirilmesi
  • Veri Anonimleştirme ÖRNEK UYGULAMA
  • Bildirimlerin ve yükümlülüklerin İhmali Halinde İdari Para Cezaları
  • İnsan Kaynakları Servisleri Ceza Almamak İçin Nelere Dikkat Etmeli?
  • Kurul Müfettişleri/Denetmenleri İncelemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • KVKK’da SIKÇA YAPILAN HATALAR
  • KVVK ile ilgili EN ÇOK SORULAN SORULAR

17.30-18.00

Kapanış, sertifika teslim töreni ve veda.

 

HEMEN BAŞVUR!

NEDEN BU EĞİTİM?

  • 7 Nisan 2016 tarih ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (‘KVKK’) önemli birçok hükmü 7 Ekim 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş, böylelikle şirketlerin insan kaynaklarından pazarlamaya, güvenlikten sağlık hizmetlerine kadar tüm departmanlarında tutulmakta olan kişisel verinin işlenmesi, muhafazası, imhasına ilişkin bir denetim mekanizması getirilmiştir.
  • Bu kapsamda, Türkiye'de bulunan yurt içinde ve/veya yurt dışında faaliyet gösteren kurum/işletme/şirketlerin, ağır cezalarla karşılaşmasının önüne geçilmesi ve Anayasa kapsamında da koruma altında olan kişisel verilerin korunması için KVKK’ya ilişkin yükümlülükler ve işleyiş hakkında bilgilenmek zorunlu hale gelmiştir.
  • KVKK’ya göre her şirket, kişisel verileri toplamaya başlamadan önce, Veri Sorumluları Sicili’ne (VERBİS) kayıt olmak ve toplanan kişisel verinin girişini yapmak üzere bir Veri Sorumlusu atamak ve şirketin Kişisel Veri Envanterini oluşturmakla yükümlüdür.
  • Kanunda belirtilen istisnalar haricinde, kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek; üçüncü kişilere ve yurt dışına aktarılamayacaktır.
  • Kanun’da ayrı ayrı maddelerde de belirtilmiş olan bu maddelere uyulmaması halinde, kurumlar idari para cezasına çarptırılabileceklerdir. Kanuna göre kişisel verileri ihlal edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Ayrıca bu veriyi ihlal yolu ile ele geçiren kişiye de 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebilir. İdari para cezaları ise yerine getirilmeyen madde(lere) göre değişmek üzere 5,000 TL’den 1,000,000 TL’ye kadar artabilmektedir.
  • VERBİS kaydı için verilen süre 31 Mart 2020 tarihinde dolacaktır. Bu tarihe kadar işletmelerin KVKK konusundaki tüm yükümlülükleri yerine getirmesi zorunludur.
  • Sözkonusu eğitim, Veri Sorumlularının ve onlarla birlikte kişisel veri ile çalışan uzman ve yöneticilerin Kanun’un getirdiği yükümlülükler ve işleyişe dair bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenmektedir.
  • Piyasadaki KVKK Eğitimlerinin teknik ayrıntılar, hukuki mevzuat hükümleri ve bilişim uygulamaları üzerinden yoğunlaştılmakta, UYGULAMALI olarak belgelerin hazırlanması usulü verilmemektedir.
  • Keza piyasadaki diğer KVKK Eğitimleri SGK Müfettişi/Denetmeni perspektifi ile İK açısından cezalardan kurtulma ipuçlarınnı ele almamaktadır.
  • Alanında tanınan SGK ve İş Hukuku Firmalarından olan Uzman Global Danışmanlığın düzenlendiği bu eğitim, CEZALARDAN KURTULMA İPUÇLARINI içeren UYGULAMALI bir eğitimdir.

HEMEN BAŞVUR!

 

BU PROGRAMI TAMAMLAYINCA NE ELDE EDECEKSİNİZ?

  • KVKK para cezalarından kurtulmanın ipuçlarını öğreneceksiniz
  • Çalışanlarınıza imzalatmanız gereken KVKK belgelerini UYGULAMALI hazırlamış olacaksınız
  • İş ortaklarınıza imzalatmanız gereken KVKK belgelerini UYGULAMALI hazırlamış olacaksınız
  • Müşterilerinize imzalatmanız gereken KVKK belgelerini UYGULAMALI hazırlamış olacaksınız
  • İnsan Kaynaklarında KİŞİSEL VERİLER’in kontrolünü öğreneceksiniz
  • VERBİS’e nasıl kaydolacağınızı öğreneceksiniz
  • UYGULAMALI eğitimimiz ile KVKK ile ilgili tüm yükümlülüklerinizi birebir kendiniz yapabilir hale geleceksiniz.
  • Eğitim sonucunda KVKK ile ilgili tüm hususları kendiniz uygulamayı öğreneceksiniz.

 

BU EĞİTİME KİMLER KATILMALI?

  • İşverenler
  • Genel Müdürler
  • İnsan Kaynakları uzmanları
  • İK Müdürleri
  • Personel Sorumluları
  • Mali İşler Birimi Müdürleri
  • İK Personeli (Özellikle Özlük Dosyası hazırlamak ve bordrolama ile görevli kişiler)
  • Şirket ortakları ve Yönetim Kurulu üyesi sorumlu kişiler

 

BU EĞİTİM NE KADAR SÜRECEK, NEREDE YAPILACAK?

  • Eğitim tam bir gün olarak yapılacaktır. 09:30’da başlanacak 17:30’da bitirilecektir.
  • Eğitim SELENİUM RETRO REZİSANS TOPLANTI SALONU, Yenibosna BAKIRKÖY- İSTANBUL adresinde yapılacaktır.
  • Eğitim boyunca Coffee Break ikramı olacaktır.

HEMEN BAŞVUR!

BU EĞİTİM MALİYETİ NEDİR?

  • Eğitim Fiyatı 1,250 TL / kişi (KDV Dahil). (Kayıt tarihi itibariyle ön ödeme tutarı 400 TL).
  • Eğitim ücretine Eğitim bedeli, Coffee Break İkramlar, Eğitim Materyali, Sertifika bedeli ve promosyonlar dahil.
  • Eğitim bedeline bir hafta boyunca Uzman Eğitmenimize KVKK uygulamaları ile ilgili ücretsiz (e-mail, WhatsApp veya telefon üzerinden) soru sorma danışmanlık hizmet paketi de dahildir.
  •  Kesin kayıt için ücret Şirketimiz hesap numarasına gönderilerek havale dekontu tarafımıza gönderilmelidir.
  • Firmanıza özel eğitimler ve İstanbul dışı eğitim programlarımız için lütfen bizimle iletişime geçin (info@uzmanglobal.com).

 

BU EĞİTİMİN USULÜ NASILDIR?

  • Eğitim iki aşamalı olarak yapılacaktır. Öğleden önce teorik, öğleden sonra ise belgeler üzerinden UYGULAMALI eğitim yapılacaktır.
  • Eğitim yoğunlaştırılmış hap eğitim şeklinde yapılacaktır.
  • Eğitim sırasında SORU-CEVAP alınacak, eğitim interaktif olarak düzenlenecektir.
  • Bu eğitim teknik ve hukuki ayrıntılara boğulmak yerine CEZA ÇIKABİLECEK ANA UNSURLARIN AÇIKLANDIĞI PRATİK HAP EĞİTİM modülü olarak hazırlanmıştır.
  • BU EĞİTİM TEKNİK AYRINTILARA, HUKUKİ HÜKÜMLERE, SIKICI MEVZUATA DEĞİL UYGULAMAYA DAYANMAKTADIR.
  • Eğitim sonunda UZMAN GLOBAL DANIŞMANLIK imzalı sertifika düzenlenecektir.
  • Eğitim materyalleri (Sunumlar, notlar, belgeler) firmamız tarafından ücretsiz temin edilecek ve sunulacaktır.
  • Eğitime katılanlar bir hafta boyunca eğitmene KVKK uygulamaları ile ilgili ücretsiz soru sorma paketini de ücretsiz olarak alacaktır.

 

EĞİTMEN KİMDİR, NEDEN BU EĞİTMENDEN EĞİTİM ALMALISINIZ?

  • Eğitmen Bünyamin ESEN Kıdemli Yatırım ve İnsan Kaynakları Danışmanıdır.
  • Bünyamin ESEN, 12 yıllık Sosyal Güvenlik SGK Denetmeni’dir. İstanbul’un birçok firmasında binden fazla SGK aktif denetimine ve incelemesine katılmıştır.
  • Bünyamin ESEN’in 100 kadarı hakemli olmak üzere 500’den fazla yayınlanmış makalesi bulunmaktadır. Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi, Yaklaşım Dergisi, Legal Hukuk Dergisi, Terazi Hukuk Dergisi, Güncel Mevzuat Dergisi, İSMMMO Mali Çözüm Dergisi gibi çeşitli dergilerde düzenli yazmaktadır.
  • İnternet Haber ve Daily Sabah gazetesi yazarıdır.
  • Eğitiminde Müfettiş/Denetmen perspektifi ile uygulamaya dair önemli hususları açıklayacak, ceza çıkmaması için yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken hususları ortaya koyacaktır.
  • Bünyamin ESEN, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nin kıdemli eğitmeni olup, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Piri Reis Üniversitesi gibi çeşitli eğitim kurumlarında ders vermiştir. Halen Boğaziçi Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
  • Bünyamin Esen, eğitimlerinde interaktif ve katılımcı bir üslup takip etmekte olup KVKK’yı özellikle çalışma yaşamı perspektifinden ele alacaktır.

HEMEN BAŞVUR!

 

DETAYLI BİLGİ VE ÖN KAYIT

  • Detaylı Bilgi için : Zehra BURAK, Direkt WhatsApp Hattı: 0 542 220 08 76
  • E-Mail: info@uzmanglobal.com
  • Kontenjanı sınırlı olan bu eğitim için ön Kayıt yaptırmakta gecikmeyin.

 

label Paylaş: